Hogy lesz helyes ez a mondat?

Kérdés

Üdv,

Valaki eltudná magyarázni, hogy az alábbi mondatban miért nem kell ‘the’ vagy ‘a’ a ‘winter szó elé? Ha mégis szerepel benn ‘the’ vagy ‘a’ akkor megváltozik a jelentése?

Tom likes swimming. He goes swimming even in winter.

nyitott 0
Angol nyelvtan 2 Válasz 1231 megtekintés 0

Válaszok ( 2 )

 1. frank

  Az “in winter” tehát névelőnélkül egy periódusra utal, pl: decembertől februárig. Ezért nincs ott ‘a’ vagy ‘the’ mintahogy nem használunk névelőt a napok vagy hónapok neve előtt sem.

  ‘The’-t hozzáadhatsz a winter szó elé anélkül, hogy nagyon megváltoztatná a mondat értelmét, viszont ebben az esetben egy bizonyos télre gondolna a beszélő.

  Javasom nézd át a határozott és határozatlan névelők használatát.

 2. Tom likes swimming . ——- az ige Present Contiues ——-Tom szeret uszni
  Tom likes a swimming .—–egy kijelentes—————Tom szereti az uszast . ( az ”a” hozzaadasaval megvaltozott a mondat ertelme)

  He goes swimming even in winter.—–az ige Present Contiues – szokasos ismetlodo cselekves ——- Odamegy uszni meg telen is .
  He goes swimming even in the vinter .——–Odamegy uszni meg a telen . ( a ”the hozzaadasaval megvaltoztatjuk a mondat ertelemet
  ( elnezest az ekezet hiany miatt)

Válasz írása

Tallóz

Mennyi kettő meg három? (betűvel írd)

A következő HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>