Munkavállalás angliában?

Szavazás

Eredmény

Sziasztok!

Tudom, nem egyszerű erre a kérdésre válaszolni, és sok dolgot kell figyelembe venni. Még fiatal vagyok, de nem jött be annyira itthon a számításom érettségi után, és kacérkodom a külföldre utazás gondolatával. Hallottam sok jót, és rosszat is, ha valamelyikőtöknek van nagyobb tapasztalata, a fontosabb dolgokat összeszedhetné. Mi az a top 10 dolog amire figyelni kell, át kell gondolni?

Hallottam pl. olyat, hogy albérlethez kell munkaszerződés, de munkához meg lakcím meg mobil, de a mobilhoz is előbb munka kéne… Szóval teljes káosz…

Bankszámlát bármelyik halandó nyithat akármelyik bankban? Vagy csak munka esetében? Az meg szép, hogy a munkabért hogy kapom meg számla nélkül? Csak a kezembe nyomnak párszáz fontot hetente és kösz hogy itt voltál?

Tehát ami érdekelne:

Lakások árai, bérlés módja bármelyik angol városban igazából?
Munkák milyenek egyáltalán? Érdemes kimenni végzettség nélkül? (Angolul beszélek)
Mobilt, bankszámlát nyithatok azzal hogy elmúltam 21? Nem kell hozzá semmi? 3 havi bérpapír meg ilyenek?

Meggondolom még ezt az utazást 🙂 De mindenképp érdekelnének a részletek. Köszi!

nyitott 0
Külföldi munkavállalás 3 Válasz 2135 megtekintés 0

Válaszok ( 3 )

 1. Na közben találtam valamit, amit mindenki hasznosnak találhat, ha a témában érdeklődik:

  https://www.youtube.com/channel/UCQzUTjqTGjOKYnkxifQH6nQ

 2. Wira

  Mobilt bárki vehet kint. Ha nem is előfizetésest, de egy feltöltőset bármikor.

  Az albérlethez a legfontosabb dolog a pénz, ha a le tudsz tenni 2-3 hét előleget akkor nem nagyon lesz gond. Elképzelhető, hogy jobb helyeken kérnek valamiféle referenciát, de én még nem találkoztam ilyennel.

  A bankszámla az már egy húzósabb dolog. Elvileg nem árt ha van lakcímed és munkád, de ha szerencséd van akkor elég a lakcím. De lakcím az érthető okokból kell.

 3. Mobilt bárki vehet kint

Válasz írása

Tallóz

Mennyi kettő meg három? (betűvel írd)

A következő HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>