Válás

Kérdés

Sziasztok! 🙂
Szeretnék segítséget kérni egy angol mondat lefordításához. Sajnos én nem boldogolok vele. 🙁
We are told that there was no divorce before 230 B.C. but hear of early laws allowing a husband to divorce a wife for adultery, poisoning the children (perhaps secret abortion?) or stealing the household keys, as well as the censure of a husband for divorcing a blameless wife. Yet the anecdotes can be interpreted plausibly: divorce was probably rare in early Rome and initiated only by the husband for serious marital offenses.
Köszönöm szépen a segítséget!

nyitott 1
Ez mit jelent magyarul? 1 Válasz 1357 megtekintés 0

Válasz ( 1 )

  1. Azt mondták, hogy i.e. 230 előtt nem volt válás, de éppúgy hallani olyan régi törvényekről, amelyek megengedték a férjnek, hogy elváljon a feleségétől ha az megcsalta őt, megmérgezte a gyermekeiket (talán titkos abortusz?) vagy ellopta a háztartás kulcsait, mint annak a férjnek a megrovásáról, aki a vétlen nejét hagyta ott. Mégis, ezek a történetek lehetnek hitelesek is: a válás valószínűleg ritka jelenség volt a korai Rómában, és csak a férj kezdeményezhette azt súlyos házasságon belüli problémák, vétségek miatt.

Válasz írása

Tallóz

Mennyi kettő meg három? (betűvel írd)

A következő HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>